Muntele de Sare – Slănic, Prahova

 

Muntele de Sare Slănic Prahova  un monument al naturii, este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a III-a IUCN (rezervație naturală, tip geologic), situată în județul Prahova, pe teritoriul administrativ al orașului Slănic, Muntenia, Romania.

Rezervația naturală are o suprafață de 2 ha, și reprezintă un monument natural format prin prabusirea tavanului unei galerii de la o fosta mina de sare, care a dezgolit muntele, a format un lac si o grota, numita mai apoi Grota miresei, deoarece prin 1920, la 4 zile dupa nunta, o tanara s-a sinucis aruncandu-se dupa muntele de sare.  In momentul de fata este arie protejata si poate fi vizitata din afara ei.

 

Apa si vantul, au creat in masivul de sare detalii incredibile, de o extraordinara finete si complexitate.Muntele este presarat cu o flora specifica: sararica (Salicornia Herbacaea), pelinul (Artemisia salina), steluta (Aster tripholium) etc.Muntele de Sare de la Slanic este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Valea Teleajenului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

[MultipleMarkerMap id=MunteledeSareSlănicPrahova’ z=’14’ lat=’45.231389′ lon=’ 25.932778′ marker=’45.231389,  25.932778,Muntele de Sare – Slănic – Prahova,https://pe-harta.ro/images/icons/star-3.png’ w=’630′ h=’400′]
 
 
 
 

1 Comentarii

 
  1. […] imagine2, imagine3, imagine4 Tags: atractii turistice romania, locatii, muntele de sare, obiective turistice romania, slanic, […]

 

Lasati un comentariu