Cheile Tătarului – Munții Bucegi

 

Cheile Tătarului alcătuiesc o arie protejată de interes național (rezervație naturală de tip mixt) situată în județul Dâmbovița, pe teritoriul administrativ al comunei Moroeni, Muntenia, Romania.

Aria naturală cu o suprafață de 144,30 hectare se află în extremitatea nord-estică a județului Dâmbovița (aproape de limita teritorială cu județul Prahova) în Munții Bucegi, între platoul Padina și Lacul Bolboci, la o altitudine medie de 1.800 m. în bazinul superior al râului Ialomița.

Rezervația naturală a fost declarată Arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 și este o zonă montană (cursuri de apă, cheiuri, doline, lapiezuri, abrupturi stâncoase, peșteri, grohotișuri, pajiști montane și păduri) ce adăpostește o mare varietate de floră și faună specifică extremității estice a Carpaților Meridionali.

Aria protejată Cheile Tătarului este inclusă în Parcul Natural Bucegi și reprezintă o zonă cu un deosebit interes floristic, faunistic, geologic, speologic și peisagistic din județul Dâmbovița.

[MultipleMarkerMap id=CheileTătarului-MunțiiBucegi’ z=’10’ lat=’45.361944′ lon=’ 25.43′ marker=’45.361944, 25.43,Cheile Tătarului – Munții Bucegi,https://pe-harta.ro/images/icons/star-3.png’ w=’630′ h=’400′]
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Lasati un comentariu