Cheile Orzei – Muntii Bucegi

 

Cheile Orzei sunt situate in Masivul Bucegi, la sud de lacul Scropoasa, desfăşurându-se pe teritoriul judeţului Prahova, Muntenia, Romania. Au o lungime de 1,5 km si sunt considerate ca fiind cele mai stramte, mai spectaculoase si mai salbatice chei din Valea Ialomitei. In anul 1970, pentru a proteja acest spatiu valoros, s-a constituit Rezervatia Naturala Complexa Cheile Orzei şi se întinde pe 60 de hectare.

Cheile sunt de o frumusete aparte iar peretii de calcar par uneori ca inchid calea turistului.

Un punct de plecare inspre chei este tabara Vanatori din apropierea localitati Dobresti. La Dobresti se ajunge pe o drumul TargovisteMoroeni.

Apele râului Ialomiţa susură în tăcere, completând imaginea unui loc neîntinat de activitatea omului, ci lăsat să ilustreze natura în starea ei pură.

Munţii Bucegi cuprinde rezervaţiile mixte Orzea-Zănoaga şi Zănoaga-Lucacilă. Pe lângă Cheile Orzei, aici putem admira specii de plante rare ce îşi au originea în partea sudică a continentului european, şi anume secara de munte, irisul, scoruşul, spinul, timoftica, umbelifera, caprifoiul, cosacii şi multe altele. Un monument al naturii este considerată Rezervaţia naturală complexă Cheile Orzei.

[MultipleMarkerMap id=CheileOrzei-MuntiiBucegi’ z=’14’ lat=’45.18′ lon=’25.25′ marker=’45.18,25.25,Cheile Orzei – Muntii Bucegi,https://pe-harta.ro/images/icons/star-3.png’ w=’630′ h=’400′]
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Lasati un comentariu