Partia de ski Partia Mare – Baisoara

 

Statiunea Baisoara este situata in judetul Cluj, Transilvania, Romania, pe culmile ce pleaca spre est din varful Buscat (1676 m), la o altitudine cuprinsa intre 1200m si 1400m. Conturarea actualei statiuni a inceput dupa 1970, cand s-au construit primele case de vacanta.

In zona se pot practica diverse sporturi si jocuri, baza ramanand insa sporturile montane, in special drumetie, schi alpin, schi de tura, ciclism montan, parapanta, in mai mica masura schi fond, alpinism.
Desi aici exista doua partii de schi, doar una dintre ele (Partia Mare) este folosita regulat si intensiv.

Partia de ski Partia Mare are un grad de dificultate mediu, lungimea de 1.200m, diferenta de nivel de 250 m si beneficiaza de iluminare nocturna. Altitudinea este de 1.385 m. Aceasta este cea mai folosita partie din Baisoara.

Urcarea pe partie se face cu ajutorul a doua teleski-uri: teleski-ul principal pe toata lungimea partiei de ski si un baby-ski pentru copii/incepatori. Partea de sus a partiei are o inclinatie mica si este excelenta pentru incepatori, dupa care urmeaza portiunea numita Zidul Mic cu nivel de dificultate mediu, dupa care urmeaza o portiune cu o lungime de cativa zeci de metrii numita Zidul Mare cu nivel de dificultate mediu-avansat, iar sfarsitul partiei se termina cu o portiune putin mai lina.

Orar teleschi: 9-17; pret urcare: 4 lei. Pret babyschi: 1 leu;         Teleschi Baisoara : Telefon : 0744 647767

 

Trasee turistice din zona:

Baisoara – Ghetarul de la Scarisoara, Baisoara – Lupsa, Baisoara – Rezervatia Scarita Belioara – Ocolis, Statiunea Baisoara – Satul Baisoara, Statiunea Baisoara – Cabana Muntele Filii.

Acces: In statiune se ajunge pe un drum modernizat, ce se desprinde din DJ 107M in Baisoara si urca 10 km pe valea Ierta pana in satul Muntele Baisorii, apoi inca 8 km pana in statiune (Distanta Cluj-Napoca – statiune: 60 km).
Din statiune mai pleaca trei drumuri nemodernizate: unul coboara in valea Vadului, unul urca pana pe Vf. Muntele Mare (1826m, al treilea ca inaltime din Apuseni) si unul coboara in Muntele Baisorii pe paraul Crintului.

Statiunea Baisoara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Apuseni, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

[MultipleMarkerMap id=PartiaSlalom-PoianaBrasov’ z=’14’ lat=’ 46.531941′ lon=’23.276482′ marker=’46.531941,23.276482,Partia Slalom – Poiana Brasov,https://pe-harta.ro/images/icons/star-3.png’ w=’630′ h=’400′]
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Lasati un comentariu