Pârtia de ski Izvoare – Izvoare, Maramures

 

Statiunea Izvoare este o statiune climaterica de schi.
Este situata la 926m altitudine, la 27 km de la Baia Marejudetul Maramures, Transilvania, Romania, pe DJ 183, pe un platou vulcanic, inconjurat de brazi, sub varful Ignis, in partea de SV a Muntilor Gutai.

Aici gasim 4 partii de ski: Pârtia Brazi, Pârtia Cora, Pârtia Izvoare, Pârtia Poiana Soarelui.

Partia de ski Izvoare are un grad de dificultate mediu, la o diferenta de nivel de 125 m si panta de 16,30%.  Aici se poate practica schiul alpin. Partia Izvoarele este prevazuta cu transport cablu (teleschi bipost) pe o lungime de 729,83 m. De asemenea, pe toata lungimea partiei se poate practica snowboarding-ul. Persoanele mai linistite se pot plimba cu sania trasa de cai.

 

Pentru iubitorii muntelui, posibile trasee sunt: cabana Runcu-Piesca, sub culmea Plesca Mare, si cheile Tataru Jui, singurul defileu din tara format in roca de andezit (pe poteca, 3-3 1/2 ore); tinovul ” Taul lui Dumitru” si varful Breaza (pe poteca, 1 -2 ore); varful Ignis (pe poteca, 1-2 ore), cu interesante stanci antropomorfe; pasul Paltin, Izvorul lui Pintea, varful Gutaiul Mare (pe poteca, 5-6 ore).

Statiunea Izvoare are un climat tonic, stimulent, bogat in radiatii ultraviolete si cu o ionizare accentuata a atmosferei, cu conditii excelente de odihna si de recuperare, oferind posibilitatea unei evadari din stresul si aglomeratia urbana.

Partia de ski Izvoare – Baia Mare este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Maramures, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

[MultipleMarkerMap id=PârtiadeskiIzvoare-IzvoareMaramures’ z=’14’ lat=’ 47.757791′ lon=’23.708382′ marker=’47.757791,23.708382,Pârtia de ski Izvoare – Izvoare Maramures,https://pe-harta.ro/images/icons/star-3.png’ w=’630′ h=’400′]
 
 
 
 

2 Comentarii

 
  1. […] gasim 4 partii de ski: Pârtia Brazi, Pârtia Cora, Pârtia Izvoare, Pârtia Poiana Soarelui. Partia de ski Brazi are un grad de dificultate mic, lungimea de 250m, […]

  2. […] gasim 4 partii de ski: Pârtia Brazi, Pârtia Cora, Pârtia Izvoare,  Pârtia Poiana […]

 

Lasati un comentariu