Partia de ski Arena – Feleacu

 

In imediata apropiere a municipiului Cluj Napoca, judetul Cluj, pe raza localitatii Feleacu intre DN 1 si drumul de centura al municipiului, loc cunoscut de localnici ca Dealul Feleacului, se afla o partie de schi care zi de zi este asaltata de clujeni si de cei aflati in tranzit pe aceste meleaguri.Cert este ca partia Arena este o partie moderna ce are in dotare prima instalatie de nocturna a unei partii de schi din Transilvania.

Partia de schi Arena cunoscuta si ca partia Feleac este o pista de dificultate mica facand parte din categoria partiilor usoare. Are o lungime de 765 m cu o inclinarea atraseului de 14% si o diferenta de nivel de cca 100 m. Plecarea este situata la o altitudine de aprox 140 m, latimea partiei avand in jur de 30m. Suprafata pe care este amenajata partia de schi Arena este de doua hectare. Are in dotare tunuri pentru producerea zapezii artificiale, nocturna si instalatie de tractare pe cablu tip teleschi.

 

La baza partiei functioneaza un restaurant si un centru de inchirierea echipamente schi si snowboard. Accesul la teleschi care are o capacitate de transport de peste 400 persoane/ora se face cu ajutorul unui ski pass. O urcare dureaza in jur de 2 minute si jumatate.

Administratorii partiei pun la dispozitie instructori de schi pentru cei ce doresc sa invete schiul existand o mini varianta langa traseul de urcare cu teleschiul. Cei ce indragesc patinajul au la dispozitie un mic patinoar natural. Accesul spre partie se face pe un drum modernizat ce deriva din DN1 chiar in varful dealului Feleac.

[MultipleMarkerMap id=PartiadeskiArena-Feleacu’ z=’14’ lat=’ 46.71821′ lon=’23.641205′ marker=’46.71821,23.641205,Partia de ski Arena – Feleacu,https://pe-harta.ro/images/icons/star-3.png’ w=’630′ h=’400′]
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Lasati un comentariu