Padurea Craiasa – Maramures

 

Padurea Craiasa este situata pe aria comunei Ocna Sugatag (in imediata apropiere a statiunii balneoclimaterice), pe partea stanga a drumului judetean DJ CavnicSighetu Marmatiei, judetul Maramures. Este o zona naurala protejata de lege in scopul conservarii diversitatii biologice. Suprafta totala este de 44 ha., amplasata la o altitudine de 485 m.

Padurea se dezvolta pe versantul vestic al unui deal terasat, substratul fiind reprezentat de roci sedimentare badeniene (marne, gresii, tufuri). Vegetatia caracteristica acestei padurii este reprezentata prin arborete de gorun si larice – o specie de conifer cu frunze cazatoare. Alaturi de acesta se mai regaseste si stejarul (Quercus robur). Aceste paduri au fost plantate de catre administratia minelor in secolele trecute.

Scopul principal al ariei naturale „Padurea Craiasa” este cel de conservare a diversitatii biologice. De asemenea, se urmareste excluderea si prevenirea activitatiilor de exploatare sau utilizare a resurselor naturale care contravin obiectivului de conservare, precum si asigurarea conditiilor pentru activitati educative, recreative si de cercetare stiintifica.

[MultipleMarkerMap id=PadureaCraiasa’ z=’15’ lat=’47.7822227′ lon=’23.9377785′ marker=’ 47.7822227,23.9377785,Padurea Craiasa,https://pe-harta.ro/images/icons/star-3.png’ w=’630′ h=’400′]

 
 
 
 

1 Comentarii

 
  1. Ocna Șugatag spune:

    […] turistice: Rezervația naturală “Pădurea Crăiasă” având suprafața de 44 ha și care se află la o altitudine medie de 485 m. Aici se găsesc […]

 

Lasati un comentariu