Faleza Olimp – Costinesti

 

Olimp este una dintre cele șase stațiuni balneoclimaterice de pe litoralul românesc al Mării Negre, situate în arealul Comorova din raza comunei Mangalia, în județul ConstanțaDobrogeaRomânia. Stațiunea se găsește la 7 km la nord de centrul orașului Mangalia. A intrat în circuitul turistic în anul 1972. Stațiunea era vizitată mai ales pentru curele heliomarine, pentru tratarea unor afecțiuni reumatismale, ginecologice, posttraumatice, endocrinice, respiratorii, dermatologice. Curele Anei Aslan atrăgeau aici mii de vizitatori, inclusiv străini.

În perioada comunistă, această stațiune era foarte scumpă, fiind considerată o stațiune de lux, rezervată „tovarășilor” importanți și „oaspeților de onoare” (de exemplu secretari generali ai Partidelor comuniste occidentale sau intelectuali occidentali comuniști, invitați de Nicolae Ceaușescu).

 

În prezent nu mai este așa de căutată, iar cei care vin aici vin mai ales pentru liniște și relaxare.

Olimp dispune de o faleză înaltă care oferă o panoramă frumoasă asupra Mării Negre, iar plaja este aglomerata în tot timpul sezonului estival. Plaja stațiunii Olimp are două caracteristici : cea din partea de sud spre Neptun este o plajă îngustă, mărginită de o faleză destul de înaltă. Urmează o porțiune de plajă sălbatică între Olimp, 23 August și Tuzla care nu este frecventată de turiști exceptând grupurile de nudiștii, plaja fiind mai lată dar neamenajată. Stațiunea dispune de o capacitate de cazare formată din hoteluri și vile.

[MultipleMarkerMap id=FalezaOlimp-Costinesti’ z=’14’ lat=’43.885278′ lon=’ 28.608056′ marker=’43.885278, 28.608056,Faleza Olimp – Costinesti,https://pe-harta.ro/images/icons/star-3.png’ w=’630′ h=’400′]
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Lasati un comentariu