Cheile Corcoaiei – Gorj

 

Cheile Corcoaiei alcătuiesc o arie protejată de interes național  (rezervație naturală de tip mixt), situată în județul Gorj, Oltenia, Romania, pe teritoriul administrativ al comunei Padeș.

Aria naturală cu o suprafață de 34 hectare se află în Munții Mehedinți (grupare montană în Carpații Meridionali) în nord-estul satului Cerna-Sat.

Rezervația naturală Cheile Corcoaiei înclusă în Parcul Național Domogled – Valea Cernei, a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate) și reprezintă o zonă de chei  în valea Cernei; cu floră și faună specifică Meridionalilor.

 

In Chei se gasesc formatiuni cu aspect spectaculos. Aici puteti vedea scobituri circulare sau ovale in roca dura a unor rauri, cavitati de dizolvare si lapiezuri ce alcatuiesc un peisaj spectaculos. Lungimea Cheilor este de 300 de metri si sunt un monument declarat al naturii.

Aceasta rezervatie geologica a Cheilor Corcoaiei a devenit interesanta datorita peretilor verticali formati si a multitudinii de forme pe care acestia le cuprind.

Ceea ce mai este impresionant este peretele drept al Cheilor care este strabatut de un tunel de 50 de metri, format datorita scurgerilor de apa.

Alte atractii din apropierea Cheilor Corcoaia sunt Valea Cernei, Cheile Prisacinei; Cheile Drastanicului; Cheile Tasnei; Moara de apa de pe Cerna, Muntii Mehedinti si Muntii Cernei.

[MultipleMarkerMap id=CheileCorcoaiei-Gorj’ z=’12’ lat=’45.1325′ lon=’22.700278′ marker=’45.1325,22.700278,Cheile Corcoaiei – Gorj,https://pe-harta.ro/images/icons/star-3.png’ w=’630′ h=’400′]
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Lasati un comentariu