Bogați – Argeș

 

Bogați este o localitate în județul Argeș, Muntenia, România, reședința comunei cu același nume.

Comuna Bogati din judetul Arges, o asezare rurala, situata la 40 de km de orasul Pitesti. Sunt construite acolo opt lacase sfinte, toate cu mult inainte de Revolutie, dar renovate prin sprijinul enoriasilor. Duminica si in zilele de sarbatoare, acestea devin neincapatoare pentru cei 6000 de locuitori ai comunei.

Comuna Bogati cuprinde o seama de sate cunoscute in care traiesc din practicarea agriculturii. Peste 50% dintre acestia au culturi de capsuni sau livezi de pomi fructiferi, alimentand mai multe piete din zona. Peisajul pitoresc ridica valoarea comunei, conferidu-i un aer mistic si datorita dealurilor care patroneaza si ocrotesc asezarea. Faptul ca drumul nu este o artera principala, reduce cu mult zgomotul produs de masinile de mare tonaj si de agitatia cotidiana cum se intampla pe cele judetene sau nationale. Este o liniste care cu greu se mai gaseste.Numele comunei se trage dintr-o legenda care spune ca inainte de anul 15 00, un barbat a murit undeva intre locul unde acum se intinde cumuna Bogati si satul invecinat. Atunci, ambele asezari au hotarat: cei din actuala comuna Bogati sa se ocupe de inmormantare, pentru ca erau mai bogati cu bani mai multi. De atunci le-a ramas numele de bogati, iar localitatea este atestata de pe vremea lui Mircea Ciobanu, in anul 1500.

[MultipleMarkerMap id=MănăstireaGovora’ z=’11’ lat=’44.866667′ lon=’25.133333′ marker=’44.866667,25.133333,Mănăstirea Govora,https://pe-harta.ro/images/icons/star-3.png’ w=’630′ h=’400′]

 

 
 
 
 

0 Comentarii

 

Lasati un comentariu